Möt ordförande Jan Aronsson - Mekanföretagen
jan

Möt Mekanföretagens Ordförande

Mekanföretagens ordförande Jan Aronsson är född i Jönköpings län men är idag bosatt i Anderstorp. Jan började arbeta inom dataprogrammering men på 90-talet började han arbeta i branschen. 2004 började han arbeta på Formteknik Anderstorp och 2012 köpte han tillsammans med 3 andra upp företaget. Företagets resa har verkligen tagit fart sedan 2012. 2014 gick företaget ihop med ett danskt företag och bildade Formteknik Group och 2019 startade företaget Formteknik Tyskland. Under 2021 såldes företaget till det amerikanska företaget MGS, men företaget i Sverige drivs fortfarande med Jan Aronsson i spetsen.

Till vardags lägger Jan ner väldigt mycket tid på att laga mycket mat och är även med i en mikrobryggeriförening och brygger eget öl. Han lägger även en stor del av sin lediga tid på resande med familjen. Han är allmänt nyfiken på nya saker, teknik och att arbeta med människor.

Fördelarna med att vara med i en branschförening likt Mekanföretagen är bland annat de praktiska sakerna som i att få hjälp med juristavtal, avtalstolkningar och personalärenden.
– Även om det inte händer så ofta är man väldigt glad att den finns där när det väl händer, säger Jan. Utöver det anser han att nätverkandet är jätteviktigt och kontaktnätet som man får när man är med i en branschförening.
– Det är alltid lättare att göra affärer med någon man känner, menar han.

Målet som ordförande i Mekanföretagen är att tillsammans med styrelsen strukturera upp en ny och lite modernare väg och föra föreningen framåt, sätta en ny grund och sikta på vart Mekanföretagen är 2030.
– Vi behöver hitta konkreta mål som går samman med medlemmarnas önskemål, så vi kan driva konkreta saker, säger han.

Jans tips som företagare till andra företagare är:
Det är viktigt att göra tillverkningsbranschen attraktiv. Vi har arbetat mycket med att fokusera på saker runt omkring, exempelvis massage på jobbet, en egen pub och flexibla arbetstider. Nöjda medarbetare attraherar nya medarbetare, avslutar han.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk