Möt styrelseledamot Mikael Ronder - Mekanföretagen
Mikael-Ronder-10-15

Möt styrelseledamot Mikael Ronder

Mikael Ronder är en produktionsmänniska i grunden. Han har arbetat i industrin hela livet i olika roller och har alltid trivts i den miljön. Han har också landat i flera olika ledarroller vilket triggar honom att vara med och påverka, se människor att växa och det är det som driver honom. Mikael bor i Bankeryd, är gift och har två barn. På fritiden ägnar han mycket tid till familj, vänner och gillar att laga mat. Han är engagerad i några styrelser och är bland annat väldigt engagerad i Frimurarna i Jönköping.

Mikael sitter som VD både i företaget Östrand & Hansen samt Hjo Verktyg. 2015 köpte en ny ägarkonstellation företaget Östrand & Hansen AB från grundaren Göran Hansen. De har som ambition att skapa tillväxt i företaget vilket de lyckats väl med. I år räknar företaget att omsätta 37 miljoner jämfört med 23 miljoner när de tog över. Företaget arbetar med verktygsmakeri framför allt inriktat på avancerade verktyg för plåtpressning. Det andra affärsområdet är Automation där man skapar olika automationslösningar och specialmaskiner för tillverkande industrier i alla branscher. 2019 förvärvade de företaget Hjo-Verktyg AB. De levererar till viss del samma typer av verktyg men mot en annan kundkrets. Företaget är också starka på kantpressningsverktyg och specialverktyg mot kantpressning. En ökad kundnytta genom bredare kompetens, högre kapacitet och ett breddat sortiment ligger till grund för att förvärvet gjordes.

Medlemskapet i föreningen ”ärvde” Mikael i samband med uppköpet av Östrand & Hansen. Han tyckte det lät intressant och blev invald i styrelsen direkt. Nätverkandet i dåvarande Svenska Form- och Pressverktygsföreningen blev också vägen och kontakten till att de köpte upp Hjo-Verktyg, då företagets dåvarande ägare satt med i styrelsen. Det är just nätverkandet som Mikael tycker är en stor del av medlemsnyttan i Mekanföretagen. Det är att träffa kollegor i branschen, dela utmaningar, erfarenheter och lösningar. Oftast blir man väldigt ensam i sin position men att dela med sig och våga öppna upp sig om sina svårigheter kan också leda till lösningar. Detta är också Mikaels främsta tips i sitt företagande – Var inte rädd för att öppna upp dig, är du med i ett nätverk så ställ frågor och berätta om dina problem då får du hjälp och kan med den erfarenheten hjälpa andra. Du får riktigt bra vägvisare genom att fråga dina kollegor i branschen.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk