Möt styrelseledamot Tobias Mothander - Mekanföretagen
Tobias Svartvitt2

Möt styrelseledamot Tobias Mothander

Tobias Mothander äger och arbetar som VD för företaget Cahbo Produkter AB. Han är utbildad högskoleingenjör i maskinteknik och började 1995 med programmering och beredning på Cahbo produkter. Därefter avancerade han mer och kom in på planering och logistik för att tillslut arbeta med sälj mot de stora kunderna. Företaget startade 1946 och har sedan dess gått i arv i olika familjekonstellationer. Tobias fick möjligheten att förvärva företaget 2016 då förre ägaren som även var VD ville dra sig tillbaka. Företaget har gjort en bra resa sedan uppköpet från att ha omsatt 23-25 miljoner till att i år beräknas landa på 41 miljoner. På fritiden lägger Tobias ned en hel del tid på sport, bland annat golf och padel. Han gillar att umgås med sin familj, vänner och det blir mycket promenader med hunden.

Cahbo Produkter arbetar inom plåtbearbetning, främst tunnplåt. De stansar, bockar, svetsar, monterar plåt och de ombesörjer även ytbehandlingar. Kundstocken är spridda skurar allt från poolindustrin till telekom. I framtiden ser Tobias ett modernt verkstadsföretag som både är digitaliserat och automatiserat fullt ut.

Medlemskapet i Sinf och Mekanföretagen (fd. Stål och Mekan) följde med vid uppköpet. På den tiden var inte företaget engagerad i föreningen. Tobias följde med på ett årsmöte uppe i Kiruna, där han träffade styrelsen och upptäckte fördelarna med nätverk med andra företagsledare. Då föreningen till stor del består av små- och medelstora företag så kände han ett stort utbyte av företag som var i samma typer av utmaningar. Han blev vald till suppleant först och efter det blev han invald som ledamot. Den stora fördelen med föreningen är nätverkandet och utbyta erfarenheter med de andra företagsledarna.

Tobias företagartips till andra är att han lärt sig att medarbetarna är företagens största resurs. Det spelar ingen roll hur automatiserat, digitaliserat eller hur bra maskiner man har. Det måste finnas bra medarbetare, annars går det inte.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk