Möt Vice Ordförande Jan Sigurdh - Mekanföretagen
jansociala

Mekanföretagens Vice Ordförande

Jan Sigurdh blev invald som vice ordförande för Mekanföretagen. Han har en gedigen erfarenhet av engagemang i både ideella föreningar och styrelser sedan en lång tid tillbaka. Bland annat är Jan aktiv som ordförande i Svensk Industriförening (Sinf). Efter att han tog examen från Tekniska Högskolan i Linköping, där han läste industriell ekonomi kände han att han ville arbeta med produktion och teknik. Hela sitt yrkesliv har Jan varit trogen att arbeta på internationella företag som utvecklar och producerar produkter. Han arbetar idag som VD på Hällde Maskiner och har varit VD för företaget sedan 16 år tillbaka. Hällde Maskiner är ett företag som tillverkar, utvecklar och säljer matberedningsmaskiner för professionell användning. Hälldes huvudkontor och fabrik ligger i Kista där alla maskiner tillverkas, ungefär 85 procent av försäljningen går på export, bland annat till USA, Australien, Sydkorea och europeiska länder.

Enligt Jan spelar det in flertalet faktorer av att vara med i en branschförening, bland annat kontaktnät i branschen, att få hjälp att driva frågor som rör branschen och utbildning.

Jan tycker att Mekanföretagen har fått en flygande start efter sammanslagningen och kommit in i andra andningen att det börjar hända saker. Han hoppas att det fortsätter på det spåret och att Mekanföretagen blir aktiv i flera olika frågor och fortsätter skapa möjligheter för ett ännu bättre kontaktnät i branschen.

Jan hälsar att han ser framemot att träffa er på Mekanföretagens julbord den 9:e december. Har du inte anmält dig ännu kan du göra det här > 

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk