Underleverantörsbarometern 2023 - Mekanföretagen

Underleverantörsbarometern 2023

Sinf har släppt rapporten för Underleverantörsbarometer kvartal 2, 2023. Hållbarhetsarbetet har närapå exploderat hos Underleverantörerna och ökad orderingång är en ljusglimt. Hur mår Mekanföretagens medlemmar under första halvåret av 2023?

Av medlemmarna uppger 54 procent att de har ökat omsättningsförändringen under Q1 2023, vilket är 10 procent högre än hela underleverantörsgruppen. Enbart 13 procent uppger att de har minskat i omsättningsförändring under kvartalet, jämfört med hela gruppen där 29 procent uppger att de har en minskad omsättning.

Även kommande kvartal ser positivt ut för Mekanföretagens medlemsföretag. 41 procent uppger att de förväntar sig en ökning i orderingång, återigen ligger man högre än hela gruppen som ligger på 37 procent. 39 procent uppger att de har en ökad produktivitet och 50 procent att produktiviteten ligger oförändrad.

92 procent av Mekanföretagens medlemmar uppger att de har en oförändrad eller ökad lönsamhet under kvartal 1, jämfört med underleverantörsgruppen som står på 66 procent
Hållbarhetsarbetet hos Mekanföretagens medlemmar pågår flitigt.

  • 22 procent jobbar med energieffektivisering
  • 26 procent med att minska elförbrukningen
  • 14 procent jobbar med återvinning och klimatpåverkan

Det som tyvärr ofta är högra siffror hos medlemmarna är problemet med kompetent arbetskraft.  80 procent av medlemmarna uppger att de har problem med att hitta utbildad arbetskraft, en siffra som tyvärr är hög i hela underleverantörsgruppen.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk